Seniortur 9. mai 2019

(Søgårdseter) - Bjørntvedtskauen

Turledere: Gunn og Tor Augestad

Ifølge programmet skulle vi ha tur i området Søgårdseter-Rustankollen, men værmeldingen var dårlig. Det møtte 7 på Kjølnes i tett regn. Vi ble snart enige om å droppe oppsatt tur og i stedet gå en tur i Bjørntvedtskauen. Her hadde Porsgrunn Rotary klubb blåmerket to rundløyper i gamle stier og satt opp nye skilt med «nye» navn. Det overrasket oss at skiltene var merket med rød T, men ikke med Rotary logo.

Vi parkerte på Flåtten og startet å gå Gata-runden (3,3 km) langs gjerdet mot Bjørntvedtbruddet. Underveis passerte vi «bunkeren» for beskyttelse mot steinsprut ved sprengning fra tidligere drift. Her fortalte Helge hvordan Norcem produserer sement med kalkstein fra bruddet.

Framme ved knutepunktet Torvet ble det bestemt å gå videre på Bjørntvedt-runden (1,7 km) med fint utsiktspunkt over byen mot nord. Derfra opp til Steilås og rast i gapahuken ved Reven i fjellveggen. Alle var nå våte og det var fint å sitte tørt mens vi hadde rast. Tilbake ved bilene hadde vi gått ca 5 km med kontinuerlig regn.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now