Sykkel- og fottur til Brunlanes 19. mai -19


I dag hadde POT to alternativer for de som ville ut på tur. Alle startet ved P-plassen ved Nevlunghavn. 12 pers. ville sykle og samme antall ville gå. Jarl Erik hadde lagt opp en fin rute for de som syklet. Etter omtrent 1.5 time møtte gå-gruppa sykkelgruppa til felles mat pause ved Ødegårdsbukta. Været ble bare bedre utover dagen

Vi avsluttet turene ved at alle kom tilbake på samme tid til bilene. Takk til turledere Terje og Jarl Erik for fine turer.

Jarl Erik sier: I januar 2018 skreiv jeg om det jeg har oppfatta som POT sin første skitur. Det avslutta jeg slik:

«Selv om skiturer er «en liten revolusjon» i POT, har jeg personlig et ønske om en slik til. Når kan jeg se at POT er arrangør av en sykkeltur?»

Jeg fikk stadig vekk noen hint om dette, så jeg fant derfor ut at jeg kanskje måtte ta et initiativ selv. Noen forslag til Robert om mulige sykkelturer ble tatt godt imot. Nevlunghavn/Helgeroa ble derfor valgt ut, bl. a. fordi det her også var gode muligheter for å få til felles møtepunkt med de som ønsket å la beina gå fram og tilbake i stedet for rundt og rundt.

Søndag 19.05 kom med tålig bra vær og så bar det i vei til parkeringa nedenfor bakeriet i Nevlunghavn. 11 godt utrusta forhåpningsfulle syklister var klare for sykkelturpremieren og et lignende antall var klare for å gå. Løypa var sykla opp ei tid i forveien, så ved hjelp av Strava og Geo Viewerpå mobilen skulle vi ikke rote oss vekk.

1. etappe gikk mot Oddane Sand. Videre på fin sykkelvei gjennom en skog og et hytteområde. Her møtte vi det eneste punktet der noen foretrakk å gå av sykkelen. Fikk utsikt mot Mølen før vi sykla oppover mot hovedveien, men tok av på en skogsveg like før. Vi fikk så en god oversikt mot Omlidstranda. Robert leda oss på den rette vei gjennom/rundt Omlidstranda før vi syklet langs Strandkanten til Helgeroa.

I Helgeroa hadde vi en liten stopp ved Anjushuset, et hus fra 1600-tallet. Så bar det opp turens verste stigning. Selv om sikkert noen kunne ønsket seg en elektrisk hjelpemotor, kunne ikke turleder oppfatte noen klager. Etter noen hundre meters sykling langs hovedveien mot Porsgrunn, tok vi så til høyre og var igjen over på gruslagt sykkelvei. Her var det godt å få rulle nedover før vi igjen kom ned på hovedveien som går mot Stavern. Litt sykling tilbake langs denne førte oss til veien som gikk ned til Ødegårdsbukta, der mat og drikke skulle fortæres. Turleder måtte plutselig ta en stopp da han fikk en telefon fra marsjleder Terje om at de nå hadde kommet fram og som lurte på om oss «sykkelracere» var langt unna. Jeg kunne berolige ham med at vi ville være framme om 5 minutter, så denne delen av planleggingen viste seg å slå til.

Etter ca 1,5 timers sykling var det godt å få slå seg ned ved vannet og få kreftene tilbake.

Jeg tror «de marsjerende» var redde for å komme seint tilbake siden det var de som først slo opp. Ikke lenge etterpå var syklistene også på vei. På veien tok de seg også tid til en fotoseanse

Turleder hadde funnet fram til noen veier/stier som også gikk utenom bilveiene. Vi sykla bl.a. forbi det Flyvende tallerken huset før vi tok en liten tur om kaiområdet i Nevlunghavn. Til slutt koste vi oss litt på Bakeriet, sammen med de gående som også hadde funnet veien tilbake. Det var nok vel fortjent etter en sykkeltur på ca. 22km. Det virket som om folk hadde hatt det fint, både de som gikk og syklet. Jeg håper derfor at slike kombinerte turer kan gjentas og oppfordrer alle til å gi turkomiteen tips om steder som egner seg for dette.

Hilsen Jarl Erik

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now