Seniortur kyststi fra Nalum 11.04.19


Turleder: Ole Chr. Magnussen

Årets første tur var som vanlig ved kysten. Denne gang på kyststien fra Nalumstranda. Det møtte 29 i

strålende vær, men det var litt vind. Fra parkering gikk vi ned til stranden med fin utsikt over Naverfjorden. Den er størst i Brunlanes med mange badestrender. På 1920 tallet ble området kalt Brunlanesrivieraen.

Langs stranden vokser det tett med Takrør, som ofte kalles siv, men er egentlig Nordens største gressart 3m høy. På stranden fant vi også mange skjell av Stillehavsøsters. Dette er en fremmed art i norske farvann.

Skjellene er knivskarpe og gjør mange strender nesten umulig å bruke. Ved stranden så vi dessuten rester av de store steinblokkene som tyskerne plassert ut i 1941 for å hindre alliert invasjon med landgangsfartøyer.

Etter besøket på stranden fortsatte turen på blåmerket sti i retning Stavern. Ved et stikryss gikk Gunn feil og havnet nede ved gården Røvika, som eies av maleren Odd Nerdrum. Det tok bare sekunder før maleren kom ut og truet med å anmelde Gunn til politiet fordi hun var på hans eiendom!

Etter at Gunn var berget gikk turen ut på det store område med svaberg, som består av Larvikitt polert av is, vann og grus for ca 12.000 år siden. Det blåste dessverre litt for mye til å sitte på svabergene, men de fleste ble med bort til en lunere rasteplass.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now