Seniorene med rundtur i Borgeåsen torsdag 25.04.19

Turleder: Jakob Kløverød

Turen startet ved NRK med 22 deltakere. Det var overskyet, men uten varsel om regn. Jakob lovet en tur på kryss og tvers, men den første del av turen ble mer ned og opp. Første stopp var et utsiktspunkt mot vest, dvs mot Vessia. Deretter bort til Dansesletta. Her er det utsikt mot syd over hele Porsgrunn og elva med to navn, samt et nytt hvitt bygg, som ligner en stabel av hvite kasser, og er helt malplassert i et område med gammel trehusbebyggelse.

Turen fortsatte videre langs fjellsiden mot øst med stopp på ytterligere 2 utsiktspunkter. Deretter forbi gården Søli og inn på et flatere stinett. Vi kom til et område som i gamle dager ble bukt til håndball og fotball. Her var det flere deltakere som hadde gode minner, blant annet om en olle som ble brukt både for vasking og drikkevann. Etter rast ved gapahuk gikk turen tilbake til start.

Mange har kjempet for å bevare Borgeåsen, men nå har politikerne vedtatt utbygging på tomta til NRK. Her skal det bygges boligblokker. For å få litt utsikt må sannsynligvis mange trær felles. Dette vil gi store endringer i det kjente turområdet. I avisene på vår turdag var det et innlegg «Så ble Borgeåsen ofret» av arkitekt Gunnar E. Norby. Turen var derfor veldig aktuell.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now