Rapport fra "ut i det blå tur" søndag 14.10.18

Etter oppmøte på Kjølnes og Jysk var det 36 forventningsfulle turdeltakere som samlet seg på fjordbåtbrygga i Brevik. Vi forsto at vi skulle ut på "bøljan blå", men til hvilken øy. Svaret kom raskt - vi skulle ut til Bjørkøya, og gå på det nyanlagte stinettet der ute.

Været var flott, god temeratur og masse blå himmel - supert for en dag ved kysten.

Vi startet turen fra fergekaia sydover via den gamle skolen, så til Risøya hvor Smits venner holder hus, og deretter helt ut mot Risøysundet på Rorholmen med fri sikt over til hytta til Sissel. På innsiden av Fisker-holmen fant vi en fin rasteplass hvor vi koste oss .

Tilbake ved utgangspunktet gikk vi videre på løypa som var laget nordover på øya. Trivelig terreng med blanda skog, enger, strender og svaberg. Vi passerte "storfurua" - giganten på øya - og gikk helt ned til Kalven" med fin sikt over sundet og mot Sandøya. Enda så sent på året var det en god del fritidsbåter ute på vannet i finværet.

Returen gikk tilbake via fine eiendommer til kafeteriabygget ved brygga. Her rigget vi oss til med bord og stoler for å "roe ned" før hjemturen. Her ble det kaffe og Lisbets nystekte boller.

Rundt halv fire var ferga klar til avgang og retur tilbake til Brevik.

Dette var en vellykket dag "ut i det blå", og samtlige vare svært fornøyd med turvalget.

Takk til Inger og Lisbet for fint opplegg.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now