Rapport tur til Østre Vealøs søndag 30.9.18

Vi var 8 personer og 2 firbeinte som møtte på Kjølnes litt før kl 10. Heldigvis var det 11 som hadde møtt opp direkte på parkeringen ved Skifjell. Etter litt informasjon om turen og den obligatoriske fotografering, la vi ivei i et fantastisk flott høstvær. Blader var begynt å bli gule, men hadde enda ikke falt av. Dugnadsgjengen hadde vært og ryddet, så det var ingen sak å komme frem.

Oppover gikk det, men heldigvis ikke så bratt. Gruppa gikk i jevnt tempo og med noen pauser innimellom. Vi nådde toppen, Østre Vealøs etter ca 1,5 time. Da hadde vi gått ca 300 høydemeter og var oppe på 446 moh. De fleste av oss skrev seg inn i boka på toppen. Her var det også noen "Gudsord" som sikker kunne passe inn før vi tok matpause.

Utsikten i flere retninger er flott på Østre Vealøs. Sol og blå himmel, samt lite vind ga flott ramme om matpausen.

Etter en halv times tid tok vi igjen beina fatt og gikk ned mot Gramsebu. Kommet vel fram dit fant vi en plass ved vannet der den siste rest av niste og kaffe ble fortært.

Etter en kort rastepause startet tilbaketuren, og vi var nede på parkeringen rundt halv tre. Turen ble på rundt 9 km og alle var svært fornøyde.

Debuterende og fin turleder var Jarl Erik Forså.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now