Rapport seniortur 6.9.18 - Bystien Larvik.

Det var mye regn fra morgen av, men da vi startet var det blitt oppholdsvær. 15 møtte til tur. Bystien i Larvik ble etablert for mange år siden, men har ligget mye ubrukt. I fjor ble den restaurert og Larvik Kommune har laget en fin presentasjon av stien. Vi startet vår tur fra parkeringen i Bøkeskogen, og passerte snart et område som ble kalt Badeparken fordi det for mange år siden var et kurbad på stedet.

Totalt er bystien 7,5 km og går via 8 topper med utsikt over Larvik. Det som er karakteristisk for stien er alle de bratte trappene opp til toppene. Den lengste trappen var på 60 trinn. Det var nå laget ny sti forbi den bratteste trappa som antagelig hadde en vinkel på 45 grader. Vår tur passerte 5 topper, og var planlagt frem til topp 6, Mesterfjellet, men murtrappa opp fra veien var stengt pga vedlikehold. Den ble sannsynligvis stengt like før vi kom. Sverre hadde brukt trappa dagen før. Turen gikk derfor tilbake til bygatene og ble på ca 7 km.

Turleder var Sverre Nordbø Hagen.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now