Seniorenes høst-tur til Skagen 29.-31.8.18

I samarbeid med Magnus Reiser arrangerte seniorene i Porsgrunn og Omegns Turistforening tur til Skagen som er et populært reisemål for mange nordmenn.

Tidlig onsdag morgen var 38 deltakere klare til å nyte en bedre frokost på turen over Skagerrak. Vel i land i Hirtshals loste vår turleder, Ole Chr. Magnussen oss direkte opp til Grenen. Sandormen tok oss med opp til spissen hvor Skagerak møter Kattegat. På vegen inn til Skagen ble det en kort stopp ved vippefyret, og Ole orienterte om dets historie. Vel fremme ved hotellet ble det tid til litt hvile før middag og en hyggelug quiz ledet av Anne Margrethe Lundeberg.

Værmeldingen for torsdag var ikke den beste, men heldigvis fikk vi både oppholdsvær og vindstille, Turlederen tok oss først med til Råbjergs Mile. Det er et kjempeområde med bare sand som sakte forflytter seg fra vest mot øst. Det høyeste punktet er 41 moh., noe som gjør at en ser både Skagerak og Kattegat derfra.

Etter vandringen på Råbjergs Mile kjørt vi med bussen over til Den Tilsandede Kirke, Der spiste vi for øvrig vår ferdigsmurte niste. Ole tok oss deretter forbi kirken og inn i Skagen Klitplantage. Det er et område med tett vegetasjon og mange stier. Turleder imponerte alle med bl.a. å finne en høyde med utsikt..

Før middag reiste noen inn til Skagen sentrum hvor flere besøkte museet der. Etter middagen arrangerte turleder også en kort quiz før vi gikk i baren og avsluttet kvelden der.

Fredag var det hjemreise, og turen med Super Speed bød på både rolig sjø og god mat.

Deltakerne har gitt uttrykk for stor takk til turleder som ga oss så mye informasjon, og ikke minst takk til vår sjåfør, Dag Berthelsen for en behagelig reise og velvillig transport til de ulike turmålene.

Referent: Jan Hansen

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now