Rapport fra tur til Kyststien Bamble søndag 8.10.17

Vi parkerte ved Buvollen på Vallevegen. 28 personer hadde møtt frem, Det var bra når en vet at mange faste var på utenlandsferie.

Bamblekysten viste seg fra sin beste side denne høstdagen, og bedre sted kunne vi ikke være.

Først gikk vi ned til Lisbethstranda hvor historiker Arne Flaaten ga oss litt info om kapertiden. Den gang ble det foretatt kapring av Engelske handelskip. Han fortalte om minnesmerker fra den tiden, som kruttlageret ved Fjordglimt innerst i Sekkekilen.

Vi vandret videre litt ovenfor Brennevinstranda, navnet satte flere assosisasjoner i gang blant turgåerne. Vi passerte der Solveig`s urtehage hadde ligget. Videre bort mot Trosby og tok deretter veien østover i retning Sandvik/Melbystranda, men brøt av og tok inn på en sti og begynte det som kan kalles oppstigningen i det vi rundet Løkkås. Vi skulle jo ikke høyere opp enn ca 85 m, så stigning vel - vel. Terrenget ble litt småkupert, og vi kom til noen hytter rett nord for Melbystranda før vi svingte og kunne forsere de siste ca 60 høydemeterene opp til Vardås.

Her oppe tok vi rast. Vi ble belønnet med fantastisk utsikt i det klare høstværet denne dagen. Vi hadde utsyn over skjærgården fra Langesundtangen til Jomfruland og over til Mølen-området. Det sto en fin tavle på toppen som fortalte hva vi kunne se. Turleder fortalte litt om Bamblevraket, skipsvrak fra første halvdel av 1600-tallet som ble funnet i nærheten av Thoner i 1974. Det ble funnet 4 kanoner, et Hosebåndorden-segl og flere andre interessante funn. Mer kan leses i Grenlandsboka.

Turen gikk så videre nedom Rakkestadstranda hvor vi tok en ny stopp. Det er en flott strand med mye badeliv om sommeren, men ingen lot seg friste til bad i dag. Turen videre sneiet hyttefeltet der ute før siste etappe gikk gjennom flott furuskog. Vi avsluttet turen ved Brevikstrand.

Bamble Turlag har ære av godt merket løype og en flott bit av sin Kyststi.

Turledere var Lisbet Fines og Terje Holm Knudsen.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now