Rapport fra tur til Hulkaleiren 10.9.17

Søndag 10. september gikk turen til Hulkaleiren i Kilebygda. Fra parkeringen ved Solstad fulgte vi den gamle postveien over mot Drangedal. I Bjørndalen stoppet turfølget opp der kremmeren Ole Haraldsen ble slått ihjel på slutten av 1800-tallet. Han hadde tjent gode penger på salg på gårdene langs postveien. Mordet ble ikke oppklart før mange år senere. Svaret kom først da "Ola Lidderlig", gårdsgutten på Gisholt gård lå på dødsleiet på fattiggården Klyve. Han hadde slått ihjel kremmeren i Bjørndalen. Han fikk deretter budsendt presten og bekjente sin ugjerning.

Halveis på turen mot Hulkaleiren begynte det å regne, og det var en våt gjeng som kom frem til hytta ved Kroktjern. Men humøret steg da vi fikk fyr i ovnen. Hytta ble satt opp til 70-årsmarkeringen 8. august 2014. Det var den dagen da de 226 skauguttene måtte rømme leiren i 1944. Været var bedre da vi tok postveien tilbake til parkeringen.

Turleder var godt fornøyd med de 17 som var med på turen.

Ref.: Jakob

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now