Weekenstur til Vrådal 11.-13. august 2017

Tradisjonen tro arrangerte POT også i år weekendtur. Denne gang var Straand hotell i Vrådal stedet og utgangspunkt for turer og sosial hygge.

33 deltakere vitner om fortsatt stor interesse for denne årlige turen til områder et stykke unna vårt nærmiljø.

Allerede fredag formiddag var mange på plass og ved 13-tiden var det avmarsj fra hotellet hvor målet var en rundtur på noen av øyene øverst i Nisser. Nærmere 20 fikk sett både sluser og sentrale deler av Vrådal - en koselig rusletur i det fine været.

Etter turen var det samlig på hotellterrassen hvor de øvrige deltakerne utover ettermiddagen sluttet seg til.

Lørdagens rurmål var Venelifjell - Jon Engebretsen sitt rike. Vi kjørt på bomvei opp til parkeringen ved Bendiksmyr på 640 moh og la i vei oppover til Venelitjønn på drøye 800 meter. Her var det en fin rasteplass og dagsturhytte ved det idylliske vannet. Bademuligheter var det også. Stien videre opp til Venelifjell var bratt, men ikke mer en drøye 100 høydemeter. På toppen var det flott utsikt i alle retninger og stedet innbød til rast - smurte nistepakker og kaffe. Dessverre måtta rasten raskt avsluttes da mørke skyer og litt regn kom sigende inn. Det bar nedover på østsiden av fjellet og på tilbaketuren passerte vi flere gamle steder som Tjønnstaul og Veneliseter - og ikke minst "den store "steinen", en flyttestein med høyede på 10 meter og minst 1000 tonn tung. Det ble tid til ytterlige en rast og litt molteplukking på tilbaketuren til parkeringen.

Tilbake på hotellet måtte vi trekke inn for sosialt samvær, men stemningen var likevel på topp utover ettermoddagen og kvelden.

Søndagens tur var med utgangspunkt i parkeringen øverst på Vrådal Panorama og derfra på merket sti innover mot Hægefjell. Noen valgte av ulike årsaker å hoppe av søndagsturen, men de drøyt 20 som valgte tur fikk oppleve fjellet i strålende vær. Fra parkeringen på toppen av skianlegget på drøye 550 moh gikk vi opp til Tverrfjellet på 639 meter. Toppen hadde flott utsikt mot Vrådal Panorama og sentrum i bygda. Videre gikk turen innover mot Hægefjell i kupert terreng. Noen valgte å ta tidlig rast og returnere mens sprekingene - 8 stk - kom seg helt til toppen på 1021 moh.

Komiteen med ansvaret for turen skal ha all ære for at alt var vellykket, og at folk koste seg på tur og i hyggelig lag.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now