Medlemstur 18.9.16 - "Ut i det blå".

Årets "ut i det blå tur" gikk til en liten bit av Kyststien i Bamble - fra Fjordglimt til Valle.

Turen startet ved Sekkekilen ved Fjordglimt med 20 deltakere. og fortsatte videre langs hyttefeltveien i Grundsund - og videre mot Trolldalen. Der måtte vi oppom Trolldalen fort som tyskerne bygde under krigen. Der hadde det arbeidet et sted mellom 800 og 1000 mann som lagde standplasser, ammunisjonslager, kasserner og et mylder av løpegraver. Det ble antagelig også anlagt en havn ved sjøen med jernbane og taubane opp til fortet. Utbyggingen av fortet pågikk helt frem til november 1943.. Her var det stasjonert opptil 400-500 soldater, men mot krigens slutt var det bare en 8-10 mann igjen.

Men i dag skinte sola fra knall himmel og et flott skue og utsikt mot Stråholmen og Jomfruland. Her ble det en rast med niste og kaffe.

Deretter gikk turen videre ned i Trolldalen og langs kysten mot Breisand. Denne strekningen er virkelig en severdighet og et flott skue - og så videre mot Våg hvor veien slynget seg mellom fine badestrender, hytter og boliger side om side - en virkelig perle av en plass. Etter ca 6 km endte turen til slutt i Valle.

Vi takker turvenner som var med og gjorde turen enda mer koselig og trivelig.

Hilsen turlederene.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now