Rapport fra årets høsttur til Gautefall 19.-21.8.16

POT's årlige høsttur gikk i år til Gautefall Ski Lodge med 25 påmeldte deltakere.

Fredagsturen med 20 stk. gikk ut fra Rytterspranget og opp forbi stolheisen og videre langs Stannartjennane i lett terreng. Videre mot Nonsåsvarden (Blekavarden ca 678 moh). Fra varden var det flott utsikt mot Lifjell, Vealøs og Jonsknuten.

Etter en liten rast gikk turen tilbake til hotellet. Turen var på 5-6 km.

Etter en bedre middag var det sosialt samvær og dans.

Lørdagsturen gikk til Himmelriket.

Turen gikk langs Langmyrtjenn og opp Kvitbergstea med svaberg og litt myrterreng hvor så Jørundskar og Himmelriket åpnet seg.

Vi gikk videre til Jørundskar og opp mot Himmelriket. Naturen var flott, fjellet skinte i ulike farger - et minnerikt skue.

På vei opp til Jørundskar-varden passerte vi forbi et gammelt bjørnehi. Etter en lite n rast ved varden gikk turen videre mot Tjennane og Tjennehuken. Der tok vi også en liten rast før vi gikk tilbake til hotellet. Turen ble på ca 12 km.

Søndagsturen gikk til Reinsvassnuten (640 moh).

Det var 15 stk med da resten hadde dratt tidligere hjem.

Turen gikk gjennom et hyttefelt hvor så stien gikk av langs Reinsvann. Vi gikk over mye bart fjell og myr. Det var vått etter nattens regn.

Etter litt stigning kom vi opp til varden på Reinsvassnuten. Var litt uheldige med været under rasten, men hadde en flott utsikt herfra,

Returen valgte vi å ta på den andre siden av Reinsvann hvor vi rastet ved en flott gapahuk. Videre gikk vi langs store Dalstjenn og ned til hotellet. Det ble en fin rundtur på ca 12 km.

Dette har vært en flott helg med fine turer og fantastiske turvenner.

En takk til turkomiteen og alle som var med.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now