Medlemstur til Jøronnatten Lifjell 14.8.16

Søndag 14. august møtte 19 turdeltakere med mål om å besøke den høyeste toppen i Bø kommune. På Lifjell ligger Jøronnatten (1276 moh) hvor Bø, Notodden og Seljord kommuner møtes.

Vi parkerte bilene ved Røytejuv og startet på stigningen. Ved Smylestul tok vi veien i retning Langetjønn hvor terrenget flatet litt ut for en stund. Vi hadde flott vær på turen og utsikten var upåklagelig. Det sto modne molter langs stien, og de smakte helt fortreffelig.

Ved Åstul begynte vi på de siste kneikene mot toppen. Vi inntok velfortjent niste på toppen før vi begynte på returen om Holmen og Valjuvet. I enden av Holmen passerte vi restene av Holmendammen som ble bygget på slutten av 1800-tallet for å skaffe fløtningsvann til tømmer lenger nede i Lislestulåa. Vi gikk langs Valjuvet og gikk gjennom rognetrebestand som var imonerende store til å ligge så høytt, noe som tyder på gode betingelser og varme i den trange dalen.

Vel nede ved Smylestul var ringen sluttet, og vi tok oss de siste metrene til parkeringsplassen og bilene.

Hele turen var på ca 12 km og med over 700 m stigning.

Turleder: Geir Haugland

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now