Referat fra medlemsturen til Fjerdingen fra syd - 24.4.16

Etter fremmøte på Kjølnes gård, kjørte vi til parkeringen ved Kvestad i Bjørkedalen. Etter noen hundre meter gikk vi innom Grønsholteika som står i delet mellom Grønsholt og Kvestad. Kjempetreet er dødt og hult inni, men det vokser et grantre på toppen.

Vi fulgte en gammel oltidsvei som gikk mellom Eidanger og Vestfold og tok turen oppom Munkekjerka, en flytteblokk med steinmur rundt. Mest sannsynlig er Munkekjerka en gammel kultplass, men det er ikke gjort funn som kan kaste lys over mysteriet.

Videre tok vi brattlia oppover mot Fjerdingen og fulgte kløfta opp fra syd. Flott utsikt møtte oss på toppen av Fjerdingen, som er den høyeste toppen i Porsgrunn med sine 361 m. Der ble nista spist og alle kvitterte i besøksboka på toppen. Toppen er populær, og det pågår en konkurranse om hvem som har flest bestigninger i løpet av et år. Fjerdingens venner kaller de seg.

Nedover fulgte vi blåmerka sti et stykke og var på besøk i "Kapellet", en gammel hytte som ligger ved stien. Videre gikk vi over tunet til den fine gården, Kvestad der de selger juletrær. Deretter fulgte vi presteveien tilbake til parkeringen.

37 spreke turgåere var med på POT sin kommunetur, og dagens turledere var Berit og Jakob Kløverød.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now