Rapport fra turen til Vasslausfjellet

Tur til Vasslausfjell Søndag 7. juni møtte 19 spente turdeltakere opp for å gå tur i Melum. Dette viste seg å bli en god erstatning for turen som var planlagt til Lifjell, men som måtte avlyses pga. snøforhold. Vasslausfjell, i grenseområdet Nome/Skien med sine 418 meter over havet, var hovedmålet for turen. Vi startet ved Nedre Stavsjø og ved Torjusrød tok vi inn i skogen og begynte på en temmelig bratt stigning opp mot nevnte Vasslausfjell. Vel oppe på toppen innvilget vi oss en velfortjent rast. Etter en god rast begynte vi på nedstigningen mot Lundstulen. I Sørhellingen på Vasslausfjellet gikk vi bortom stedet hvor et av luftforsvarets Republic F-84G Thunderjet styrtet for 60 år siden. 25 mai i år ble det satt opp en minneplate, i regi av Melum Idrettslag, som markerer denne tragiske hendelsen. Været ble bare bedre og bedre og fra Lundstulen gikk vi stien over til Tveitstulen hvor vi hadde den andre rasten for dagen på den gresskledde volden ned mot Tveitstultjenn. På den siste etappen tilbake til bilene gikk vi på sti og vei som følger elva som renner fra Nedre Stavsjø til Tveitstultjenn. Da hadde vi tilbakelagt en rundtur på drøye 10 km i ganske kupert terreng.

Mh Torhild Helgesen (Sekr)

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now