Tur til Vasslausfjell i Melum

Vasslausfjell i Melum Medlemstur i POT

Turdato 7.juni 2015 OBS kl 10.00 fra Kjølnes gård.

Vanskelighetsgrad Middels til tung tur.

Fotturen starter fra Nedre Stavsjø. Vi tar av fra riksvei 36 ved Tveitan, og kjører på grusvei helt fram til Stavsjø. Vi kjører fram til brua hvor bommen er og parkerer på snuplassen.

Vi går ca. 1 km på grusvei forbi Torjusrød. Videre følger vi sti opp mot toppen. Her er det vekslende terreng fra fin skogssti med moderat stigning til noe brattere terreng med vekslende steinbunn. I enden av dalen flater terrenget seg noe ut. Siste strekningen mot toppen er noe bratt, men det er fint å gå.

Når vi kommer til toppen (418 moh), får vi en nydelig utsikt mot sør, øst og nord, og går vi noen meter fra, vil vi også få utsikt mot vest. Melum Idrettslag har satt opp "toppkasse", og der må vi skrive navnet vårt. Her tar vi oss en god rast.

Videre følger vi stien mot Lundstulen. Stien passerer ikke langt fra stedet (ca. 50 m) der et Thunderjetfly fra Forsvaret styrta i 1955. Flygeren omkom. Vi kan fremdeles finne flydeler i terrenget etter denne ulykken. Vi kommer så fram til Lundstulen, en gammel seter der flere gårder i Melum hadde fellesbeite for kuer og hester. Fra Lundstulen følger vi sti først gjennom flatt skogsterreng, og så nedover til "den fagre" Tveitstulen med vann og grønne voller. Vi følger traktorvei/sti videre langs Veiåa, elva som forbinder Stavsjø med Tveitstultjenn og siden Kilevannet. Vi går over elva (på Turgruppas solide klopp) til Stavsjøveien og følger grusvei ca. 1 km tilbake til utgangspunktet.

Turens lengde: 7-8 km.

Kart: Kragerø-Drangedal 1:60 000

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now