POT-seniorenes tur til Årholtstua

POT-seniorer på tur i Oklungen.

Torsdag 7.mai gikk Porsgrunn og Omegns seniorer på årets tredje tur. Denne gangen gikk turen til Oklungen. Målet for turen var Årholdtstua som foreningen leier av Treschow-Fritzøe. Det var 16 ihuga turgåere som trosset regnværet og la i veg fra enden av Oklungvannet. Turleder Knut Ahlbom førte oss først opp til Mjøvannsdammen hvor overvannet buldret som rene Rjukanfossen. Etter å ha passert Lillebroken gikk vi over mot Orholtdalen. Langs denne stien var det flere steder som bar preg av beverens virksomhet.

Vel framme på Årholdtstua ble vi møtt av varm peis og nytrukket kaffe. Det var foreningens formann Jens Halvorsen og Britt som hadde kommet opp i forvegen og sørget for at seniorene fikk tørket seg litt og fikk noe attåt nista.

Vegen hjem gikk forbi Orholdtnibba hvor Porsgrunn, Skien og Siljan har et felles møtepunkt – vår lokale «treriksrøys». Restene etter Orholdtgrana – som «døde» i 1980 måtte også beskues. Under vår vandring fikk vi også erfare hvordan POTs dugnader setter sine spor i form av blåmerker, klopper og bruer. Takk for det!

Vi gleder oss allerede til neste tur som går fra Toras hytte til naturreservatet Gunnborgdalen. Denne turen er forøvrig byttet med turen til Rafdalstien som istedet går til høsten.

Med hilsen Jan Hansen

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now