Årets tredje medlemstur til Sandseterfjell

Porsgrunn og omegn turistforening arrangerte sin tredje medlemstur for året. Turen gikk fra Steinhaug i Melum og opp til Sandseterfjell. Terrenget vekslet mellom bratte partier og flate moer. Det var sagt at det var en litt krevende tur, men tross dette var det 35 personer med på turen. Vi hadde en velfortjent rast oppe på selve toppen, som for øvrig er en av årets «titopper» i Grenland. Når en kommer seg opp på toppene blir en alltid belønnet med flott utsikt, på denne turen så vi både ut til Frierfjorden og fjellene i Bamble og til de snødekte toppene i Lifjellplatået. Turen gikk bratt ned fra toppen til selve Sandseter og i en sløyfe tilbake til utgangspunktet. Hele turen var på 8km.

Vi var så heldig at Sigfred Steinhaug var med som kjentmann. Han fortalte om steder, vann, sølvskjerping, rester etter et russerskjulested fra krigens dager og et forlatt ørnerede. Han ga turen en ekstra dimensjon – så en ekstra stor takk til Sigfred.

Hilsen Turledere Terje og Geir.

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now