Medlemstur til Signalkulen og Blåfjell

Porsgrunn og Omegn Turistforening hadde medlemstur i grenseområdene mellom Skien og Siljan. Vi var 19 forventningsfulle POT’ere som startet turen fra parkeringen ved Solvika i nydelig vær.

Vi rundet Setermyråsen og slo inn på blåmerket sti opp til Ristingkollen og toppen av Siljan Alpinsenter. Videre i retning Middagskollene, men brøt av opp til Signalkulen. Her nøt vi både en fantastisk utsikt og medbrakt mat og drikke.

Etter pausen ble det litt tur etter kart og kompass over høydedraget og inn på en gammel og delvis gjengrodd driftsvei ned brattliene til Havretjennbekken.

Turen fortsatte i retning Høgsetsetra, men en del måtte ha med seg Blåfjell som er en av titopperne både i Grenland og i Siljan. Seks tok benvegen ned til Solvika mens resten gikk oppom Blåfjell. Titopperen er et turtilbud som får mange til å gå på tur. Vi sender en varm takk til dem som legger disse forholdene til rette for «hvermansen».

Fra Blåfjell er også utsikten fantastisk. Steinvarden på toppen, med stein fra de fleste kommuner i Telemark er også interessant.

Fra Blåfjell gikk turen ned via Høgsetsetra og ikke langs Heivannet. Den sistnevnte ruten er litt mindre fremkommelig grunnet skogsdrift. Tilbake ved Solvika hadde vi gått 12 kilometer. For de som ønsket det, ble en flott tur-dag avrundet med middag på Kikuthytta.

Terje Holm Knudsen (turleder)

Tags:

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now